De socialrealistiske Lotte bøger

Børn bliver hurtigere voksne end dengang vi var børn og netop dette fakta har børnebogsforfatter Klito Lis Hansen taget op, i en ny række socialrealistiske børnebøger. ”Efter 25 år i en udflytterbørnehave har jeg kendskab til lidt af hvert” udtaler Klito Lis, der netop er rykket op i fritidshjemmet. ”Hvis forældre og pædagoger ikke bliver i stand til at tale med børnene om de problemstillinger de stilles overfor i deres dagligdag, bliver dilemmaerne i børnenes verden til noget spændende, der skal prøves af. Disse samtale-bøger tager netop udgangspunkt i børnenes hverdag og vil være en oplagt bedste-forældre-gave”.

Et Stykke med Bart? har fået lov til at læse Lotte-bøgerne igennem og giver her et indblik i de nye litterære værker:Lotte’s far, Bjarne Diller, har fødselsdag, men Lotte har brugt alle sine penge på stoffer, så nu er dyre råd gode og Lotte må bruge sin fantasi.Lotte og Lillebror leger læge og Lotte har netop fået en ny sending gambiansk dope. Lotte mistænker sin bagmand for at have fusket med renligheden. Hvis det kommer frem, at Lotte sælger urent dope, vil Lotte ikke kunne færdes på Istedgade igen. Lillebror indvilger i at være prøveklud og Lotte viser sig som den beskyttende storesøster, der sørger for at Lillebror får sin første overdosis i trygge, hjemlige omgivelser.

Fås også som pege-føle-bog for de 0 – 3årrige. Kanylens indhold bør ristes før brug.Lotte’s mor, Absolut Seductionsgirl, har lovet Lotte et falsk ID hvis Lotte ikke ryger heroin inden hun bliver 7 år. Men i forbindelse med en svamperus i børnehavens fixerum, tager Lotte alligevel et sug, for hun vil jo gerne have sin rococopude.

Mon det alligevel vil lykkes Lotte at snige sig ind på Crazy Daizy?Lotte synes efterhånden at hendes sexliv er blevet alt for trivielt og opsøger swingerklubben ”Pudderummet”, hvor hun får lov til at lege med de andre børns klodser. Lotte bliver dog hurtigt upopulær, da hun mener fire er for lidt til en trekant.Lotte dropper sin avisrute og bliver narkopusher. Her møder Lotte en masse spændende mennesker og nyder godt af de nye personalegoder. Lotte ender dog med et "bad-trip" og bortfører Lillebror, sammen med sin medsvorne dukke Lolitta. Politiet får til sidst overmandet lotte og finder 10 kg heroin skjult i Bamsefar.Efter en lang dag på job i stripbaren, skal Lotte have ordnet sine huller. Lotte splitter klinikken ad i en latter-gas rus, da tandlægen nægter at giver Lottes heroin-klistermærker til børn.

Hjem - Indhold - Kontakt os